Παραβίαση του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών

Σχετικά με την πραγματοποίηση σεμιναρίων από τα Π.Ε.Κ. εκτός εργασιακού ωραρίου για τους αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με έγγραφά του το τελευταίο χρονικό διάστημα τόνισε ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη πρακτική είναι απαράδεκτη απαιτώντας τα σεμινάρια, να γίνουν εντός του εργασιακού ωραρίου με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

Η Διοίκηση του Π.Ε.Κ. Πάτρας αγνοώντας τις εκκλήσεις της Ομοσπονδίας και καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων όρισε ως χρόνο διεξαγωγής των σεμιναρίων μη εργάσιμες ημέρες και ώρες (απογεύματα και το Σάββατο).

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την πρακτική που εφαρμόζει η Διοίκηση του Π.Ε.Κ. Πάτρας, η οποία αγνοεί τη νομιμότητα και παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να παρέμβει, ώστε τα σεμινάρια να οριστούν εντός του εργασιακού χρόνου των εκπαιδευτικών. Αν τούτο δε συμβεί καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μη συμμετάσχουν σε αυτά, εφόσον δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στα σεμινάρια που πραγματοποιούνται εκτός εργασιακού ωραρίου και έχουν, σε αυτή την κατεύθυνση, την πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη της Δ.Ο.Ε.

Επίσης, τη Δευτέρα 16/3 και ώρα 1:30 μ.μ. καλούμε όλους τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση (Ακτή Δυμαίων 25Α) για αυτό το θέμα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας

Νέα - Δελτία Τύπου

Καιρός

...είπαν

"Μόνον άτομο με ψηλά σηκωμένο το κεφάλι μπορεί ν’ αναθρέψει ατομικότητες με κεφάλια υψωμένα προς το φως και την αλήθεια, ατομικότητες με υπερηφάνεια και αυτοκυριαρχία."

Δελμούζος


Επισκέπτες

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣήμερα222
mod_vvisit_counterΑυτό το μήνα5192